Депутати Луцької міської ради таки дали дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж парку між вулицями Конякіна та Гордіюк. Зокрема, це на сьогоднішній 78-й сесії луцькі обранці прийняли рішення, яким доручили комунальному підприємству «Парки та сквери міста Луцька» зайнятись цим питанням, враховуючи зауваження місцевих мешканців.

Обговорення цього питання, яке через присутність у залі мешканців навколишніх будинків перенесли на початок засідання сесії, тривало понад годину. Зокрема, як повідомлялось раніше, зелену зону між вулицями Гордіюк-Конякіна мають намір забудувати. Однак на захист території, де є не лише алеї з насадженнями, а й стадіон, стали місцеві мешканці. Мовляв там постійно бавиться дітвора та гуляють сім’ї з малечею.

Проте окремі депутати заявили, що там – повна антисанітарія і парком це назвати не можна. Натомість голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов заявив, що питання наразі полягає не в тому, щоб не віддати парк під забудову, а в тому – чи потрібний він громаді в такому вигляді, який є. Мовляв є окремі депутати обласної ради, які відстоюють свої корпоративні інтереси і маніпулюють депутатами змінюючи акценти. Тож Андрій Осіпов настояв на тому, аби вирішити назавжди, що зелена зона між вулицями Гордіюк-Конякіна стане парком, а вже після того як завершаться судові процеси щодо кількох земельних ділянок – визначити його межі.

На цьому ж настояла і мешканка одного з навколишніх будинків Алла Надточій, яка просила обранців таки надати зеленій зоні статус парку без визначення меж. Разом з тим, вона наголосила, що парк дійсно треба привести в нормальний вигляд з алеями та лавками, адже там гуляє багато дітей, мами з візочками. Однак на думку місцевих мешканців найбільше уваги треба приділити збереженню футбольного поля.

Після тривалої дискусії, депутати таки підтримали проект рішення про надання КП «Парки та сквери міста Луцька» створити парк в районі вулиць Конякіна – Гордіюк.