Шахтоспецмонтажно-налагоджувальне управління Державного підприємства «Львіввугілля» стягнуло з ДП «Волиньвугілля» майже 10 мільйонів гривень за виконані роботи по налагодженню шахтного обладнання.

Зауважимо, що Шахтоспецмонтажно-налагоджувальне управління Державного підприємства «Львіввугілля» є наразі єдиним в західному регіоні, яке виконує роботи по проектуванню, монтажу, ремонту та налагодженню шахтного стаціонарного, електромеханічного, технологічного та енергетичного обладнання і приймає участь в його технічному діагностуванні.

З матеріалів справи стало відомо, що підприємства підписали між собою договір щодо налагодження шахтного стаціонарного ще у 2010 році. Однак через важке матеріальне становище ДП «Волиньвугілля» не могло повністю розрахуватися з управлінням ЛП «Львіввугілля».

Контрагенти постійно намагалися вирішити це питання і в 2013 році навіть уклали між собою мирову угоду, в якій погодили графік розрахунків. Однак до 2015 року ДП «Волиньвугілля» так і не погасило борги.

Тому у вересні цього року Шахтоспецмонтажно-налагоджувальне управління Державного підприємства «Львіввугілля» звернулося до суду з позовом про стягнення з «Волиньвугілля» 12 956 613 гривень.

Незважаючи на те, що відповідачі визнали суму боргу, головуюча по справі суддя Валентина Дем'як зобов'язала сторони провести взаємозвірку.

Сьогодні представник ДП «Волиньвугілля» надав відповідні акти звірки, з яких вбачається, що така заборгованість на підприємстві дійсно існує. В свою чергу представник позивача надала до суду детальний розрахунок заборгованості, з якого вбачається, що сума боргу дещо менша від тієї, яка була заявлена в позові.

Тож позивач клопотав про стягнення уточнених вимог Шахтоспецмонтажно-налагоджувального управління Державного підприємства «Львіввугілля».

Зрештою, Господарський суд Волинської області вирішив позов задовольнити повністю та стягнути з ДП «Волиньвугілля» 9 898 226 гривень, з яких 5 820 900 — основний борг, 3 807 611 — інфляційні витрати та 269 714 гривень 3% річних.