У військовій частині населеного пункту Черкаське Дніпропетровської області загорівся робочий танк. Українські військовослужбовці кинулися його гасити, проте не встигли: вогонь дістався до снарядів у танку і машина вибухнула, - передає «Преса України».

Танк належить 54-ій бригаді ЗСУ, яка донедавна знаходилася на позиціях в Костянтинівському районі Донецької області, проте була передислокована до військчастини в Черкаському. Свідки події розповідають, що загоряння танку сталося близько п’ятої години вечора.

«Його вчасно не змогли загасити, почали відтягувати техніку,що стояла поряд — такі ж танки, бо в них були боєкомплекти. Пізніше почав вибухати боєкомплект танку. Люди розбіглися по всьому полігону,тому що осколки летіли в радіусі близько двохсот-трьохсот метрів», - розповів один із солдатів 54-ої бригади журналістам.

До того, як вогонь дістався до боєкомплекту, четверо українських військових кинулися гасити пожежу,  проте не встигли – почали вибухати снаряди. Солдат відкинуло назад вибуховою хвилею, вони отримали контузію і опіки. Тим часом вогонь дістався до боєкомплекту, який стояв поруч із танком. Він теж вибухнув наряду із 24-ма снарядами, які знаходилися в самій машині.

Наразі постраждалих військових госпіталізовано. Пожежа ліквідована, а керівництво намагається не створювати ажіотаж навколо вибуху машини. Причину вибуху поки не назвали.