Ковельська об'єднана державна податкова через Господарський суд Волинської області нині намагається збанкрутувати фірму з польським корінням «Сотерс» ЛТД. А все тому, що компанія заборгувала державі понад 2.5 мільйона гривень податкового боргу.

З матеріалів провадження стало відомо, що у квітні цього року Ковельська ОДПІ уже зверталася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом про стягнення з фірми «Сотерс» ЛТД 3 230 918 гривень податкового боргу, які включають в себе 2 560 299 гривень ПДВ, 640 049 штрафних санкцій, 24 563 гривні податку на прибуток та 6 134 гривень штрафних санкцій. Рішення по цій справі було на користь Ковельської ОДПІ, та навіть попри це, підприємство не погасило заборгованість.

Тому Ковельська об'єднана державна податкова інспекція знову звернулася до суду, однак вже до Господарського та з заявою про банкрутство фірми боржника.

Так, сьогодні розпорядник майна Микита Рабан подав до суду реєстр вимог кредиторів і вказав, що окрім Ковельської ОДПІ, яка просить стягнути з боржника 2 584 735 гривень, із заявами про кредиторські вимоги більше ніхто не звертався. А тому, арбітражний керуючий Микита Рабан визначив, що 6 090 гривень вимог Ковельської ОДПІ слід задовольнити в першу чергу, а 2 584 735 віднести до третьої черги.

Зважаючи на те, що ні заперечень, ні доповнень на адресу суду більше не надходило, головуюча по справі суддя Антоніна Кравчук затвердила реєстр вимог кредиторів.

Зауважимо, що спільне українсько-польське підприємство «Сотерс» ЛТД зареєстроване у Ковелі, засновниками її є польське підприємство та підприємець Віктор Турко, а статутний фонд складає трохи більше 55 000 гривень. Основною діяльністю компанії була роздрібна торгівля автомобілями.