Державному комунальному підприємству «Луцьктепло» не вдалося отримати чергову відстрочку на виконання рішення суду, яким з підприємства стягнуто на користь НАК «Нафтогаз» 1 549 310 гривень. 

Так, ще у жовтні минулого року НАК «Нафтогаз» звертався до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з луцького теплокомуненерго 1 549 310 гривень пені та штрафних санкцій, позаяк основний борг за природній газ підприємство уже погасило. 

У ході судового розгляду представник «Луцьктепло» вказував на те, що позивач провів розрахунки неправильно і нарахував зайвого. На підтвердження цього, «Луцьктепло» надало свої розрахунки — 465 320 гривень пені, 253 929 гривень відсотків річних та 49 828 гривень інфляційних витрат. Тоді Господарський суд задовольнив позов НАК «Нафтогаз», але з урахуванням зауважень відповідача. 

Судовий наказ про стягнення з ДКП «Луцьктепло» 465 320 гривень пені, 253 929 гривень відсотків річних та 49 828 гривень інфляційних витрат на користь НАК «Нафтогаз» було видано у січні 2015 року, однак з того часу підприємство не погасило борг. 

Разом з тим, луцьке теплокомуненерго звернулося до суду із заявою про відстрочку виконання рішення, посилаючись на складне фінансове становище підприємства. 

Свого часу ми вже писали про те, що за один день Господарський суд розглядав по кілька таких заяв від ДКП «Луцьктепло», та навіть отримав відстрочку, хоча й не на рік, як було заявлено, а до 1 січня 2016 року. 

Сьогодні ж стало відомо, що всі вищезазначені ухвали суду були оскаржені в апеляційному порядку. 

Крім того, заявник не додав до матеріалів справи відомості про те, що за вищезгаданим судовим наказом було відкрите виконавче провадження, а тому головуюча по справі суддя Софія Костюк відмовила ДКП «Луцьктепло» в задоволенні заяви про відстрочку виконання рішення.