Сьогодні близько опівночі прикордонники затримали на Волині велику партію контрабандних тютюнових виробів. Сталося це на ділянці відділу «Грабове» Луцького загону на кордоні з Польщею. Значна частина контрабандного вантажу є контрафактною продукцією Львівської тютюнової фабрики, написав на своїй сторінці у «Facebook» речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Сьогодні близько опівночі прикордонники в результаті оперативного відпрацювання транскордонного каналу контрабанди цигарок, затримали на Волині велику партію тютюнових виробів. Сталося це на ділянці відділу «Грабове» Луцького загону. Під час спроби незаконного переправлення цигарок через кордон затримано мікроавтобус української реєстрації, трьох громадян України, вилучено 4 гумові човни та, власне, 130 ящиків цигарок. Встановлено, що, ймовірно, значна частина цигарок є контрафактною продукцією Львівської тютюнової фабрики. На незаконній діяльності цього підприємства вже неодноразово наголошувала Держприкордонслужба», – відзначив Слободян.

«Затриманню передувала низка заходів як на території України, так і в Польщі. В результаті активної взаємодії із польськими колегами по обидва боки кордону було виявлено понад 20 осіб, причетних до діяльності цього контрабандного каналу. Наразі незаконну діяльність задокументовано, цигарки передано до ДЕС», – додав він.