До Луцька прибувають групи біженців із Сирії. Зокрема, кілька десятків чоловіків східної зовнішності помітили поблизу Підрозділу по роботі з біженцями та шукачами притулку Управління державної міграційної служби України у Волинській області. Серед групи були помічені й малолітні діти.

Нагадаємо, що останнім часом у Сирії загострився збройний конфлікт, надто після того, коли російські війська почали бомбардувати житлові квартали деяких міст Сирії. Тому жителі територій, де зараз тривають воєнні дії, змушені шукати притулку в інших країнах, в тому числі й в Україні. Нині ж біженці з Сирії добралися до обласного центру Волині.

Прес-секретар Луцького прикордонного загону Олег Личковський у коментарі виданню "Під прицілом" повідомив, що наразі на кордоні не помітно такого напливу нелегальних мігрантів. За його інформацією за останні два тижні було затримано дві групи нелегальних мігрантів, та й ті не були представниками Сирії.

«Минулого тижня ми затримали четверо громадян Пакистану. А ще тиждень раніше з Білорусі на територію України намагалося проникнути четверо жителів В'єтнаму, серед яких було троє неповнолітніх. Затриманих громадян В'єтнаму ми відправили назад до Білорусі», - прокоментував ситуацію прес-секретар Луцького прикордонного загону.

В той же час у Підрозділі по роботі з біженцями та шукачами притулку УДМС України і Волинській області нам підтвердили, що люди східної зовнішності дійсно громадяни Сирії, які втекли до України через військові дії в їхній країні. Однак розповісти детальніше про ситуацію працівники Підрозділу відмовилися, мовляв, зараз дуже багато роботи. Разом з тим, нам порадили звернутися до начальника УДСМ України у Волинській області.

Кілька разів ми намагались зв'язатись з начальником відомства, однак на дзвінки за робочим номером телефону керівника так ніхто і не відповів. Натомість прес-секретар управління Наталія Левчук сказала, що діток дійсно реєстрували.

«Так, діток ми реєтрували. На рахунок людей з Сирії нічого не можу сказати. Нам нічого не поступало. Ніяких даних не було. Це треба уточнити в тому секторі, де їх реєстрували», - прокоментувала сиуацію прес-секретар УДМС у Волинській області.