У Луганській області співробітники МВС при спробі затримання застосували зброю проти розшукуваного бійця роти «Торнадо» В.М. Дьякона з прізвиськом «Товстий». Зловмисник вистріляв у правоохоронців пістолетну обойму і намагався кинути гранату. Прибувши на місце події, медики констатували загибель колишнього силовика.

Про це у соцмережі повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає новину «Преса України».

«При спробі затримання поблизу м.Привалля працівниками УМВС у Луганській області, вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п'ять разів засуджений співробітник роти «Торнадо» Дьякон В.М. (прізвисько Товстий). Унаслідок законного застосування зброї працівниками міліції, до приїзду швидкої допомоги, підозрюваний помер», - йдеться у повідомленні Матіоса.

У місці переховування розшукуваного міліція виявила снайперську гвинтівку, 5 гранат, набої і раніше викрадені у мешканців Луганської області матеріальні цінності, а також автомобіль.

«Згідно з показами потерпілих у справі, загиблий спільно з «Моджахедом» відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей», - додав Матіос.