Офіс великих платників податків таки буде створено на Волині. Про це розповів керівник найвищої виконавчої гілки влади краю Володимир Гунчик сьогодні, 9 жовтня, під час зустрічі з представниками Волинського обласного об’єднання організації роботодавців.

Губернатор нагадав, що у серпні цього року ДФС України розіслала найбільшим волинським підприємствам повідомлення, у якому зазначалося, що вони зобов’язані перейти до так званого офісу великих платників податків – у Львів. Відповідно, область ризикувала б втратити при цьому понад 30 млн. грн, - йдеться на сайті Волинської ОДА.

Згодом у ДФС запевняли, що такі офіси будуть створені в обласних центрах, разом з тим, і в Луцьку. Одначе, 2 тижні тому керівники підприємств знову почали отримувати повідомлення про необхідність переведення податків у Львів, Одесу, Київ.

Тому днями, в рамках робочої поїздки у Київ, під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з головою ДФС Романом Насіровим стало відомо: протягом місяця офіс все ж таки створять у Луцьку, проте не власний, а філію Львівського, де працюватиме 20 осіб. Адже, на переконання Володимира Петровича, це логічно: підприємства використовують всі ресурси регіону, тому й податки повинні сплачуватись на місцях. До того ж, Україна, та й Волинь вступає на шлях європейського розвитку – децентралізації, яка й передбачає можливості спрямовувати фінансові потоки на місця.

˗ Якщо впродовж жовтня будуть спроби адміністративного тиску переведення податкових зобов’язань із місця реєстрації – я про це повинен дізнатися негайно, ˗ наголосив Володимир Гунчик. – Намагатимуся зробити все для того, аби кошти зосереджувались на території регіону. Тому спільне завдання – тримати руку на пульсі, моніторити ситуацію, докладати зусиль для того, аби справа пішла далі намірів.