Голова державної казначейської служби України Тетяна Слюз закликала села і селища, в яких річний бюджет перевиконується, за необхідністю допомагати районам – виділяти їм субвенції на освіту, культуру і здоров’я.

Про це Тетяна Слюз розповіла під час зустрічі з керівництвом Волинської області у Луцьку.

За її словами на Волині є райони які перевиконали річний бюджет, а окремі навіть в декілька разів. Слюз навела у приклад села, які знаходяться біля трас і мають  потужні заправки. Вони перевиконують бюджет за рахунок акцизного податку.

«В нас деякі сільські бюджети вже перевиконали річні прогнози ще в червні–липні місяці. Дехто навіть декілька разів. Коли їх питаєш куди ви їх будете використовувати, а вони повинні фахово використовуватись - на розвиток громади, в більшості випадків я чую, що вони хочуть на капітальні видатки. Це добре, громада повинна розвиватись. Але з іншого боку в нас є проблеми в районах, там де на утримані є заклади освіти і охорони здоров’я, і їм не вистачає коштів – тої медичної субвенції, освітньої... Бюджетний кодекс говорить про те, що на допомогу повинні прийти місцеві бюджети всіх рівнів» - зауважила Тетяна Слюз.

За словами голови держказначейства це означає, що якщо проблема є у сільському бюджеті – на допомогу через субвенції повинні прийти бюджети районів і області. І навпаки - якщо проблема виникла в районному бюджеті, то допомогти повинні сільські і селищні бюджети.