Вже другий рік поспіль волинські суди розбираються чи справді волинянин Василь Панасюк та його син Леонід «розвели» свого американського товариша на півтора мільйона гривень, за які, буцімто, мали звести йому будинок.  

Так, свого часу уродженець Донецької області Віктор Литовченко, який впродовж 20-ти років проживав у США, познайомився з волинянином Василем Панасюком. Чоловіків об'єднувала віра та благодійництво. Згодом, Віктор Литовченко загорівся ідеєю відкрити сиротинець у селі Крупа, а також збудувати власний дім в Україні та повернутися на батьківщину. В цьому його підтримав волинський "брат по духу" Василь Панасюк, який навіть запропонував свої послуги. Мовляв, поки Віктор Литовченко буде за кордоном - Василь Панасюк зможе тут організувати і будинок, і сиротинець, і склади для отримання гуманітарної допомоги. Так і вирішили.  

Після цього Віктор Литовченко систематично перераховував кошти на рахунок Василя Панасюка та його сина Леоніда.  

Коли ж у 2011 році Віктор Литовченко виїхав зі США і прибув на Волинь, то його чекав не дуже приємний сюрприз. Чоловік розповів, що замість омріяного будинку він побачив невідому конструкцію, яка навіть не нагадує будинок.  

Тоді Віктор Литовченко взявся з'ясовувати на що були витрачені його кошти. А це небагато-немало, а майже 300 000 доларів. Так він дізнався, що Василь Панасюк при зведенні будинку використовував бувші у використанні будматеріали, а нові ночами вивозив з території будинку і продавав. 

Крім того, Віктор Литовченко підозрює, що його так званий "товариш" частину коштів привласнив собі. Кілька років чоловік оббивав пороги різних інстанцій і зрештою правоохоронці таки завели кримінал на Василя Панасюка та його сина Леоніда.  

В 2014 році справа дійшла до суду, де її розглядали колегіально. Вироком суду Василя та Леоніда Панасюків засудили до п'яти років позбавлення волі та стягнули з них солідарно 1 637 236 гривень збитків, завданих Віктору Литовченку . 

Зауважимо, що прокуратура, обвинувачені та потерпілий оскаржили вирок суду, тож наразі справа слухається в Апеляційному суді Волинської області.