Виконавчий комітет Луцької міської ради сьогодні, під час, так званого, екстреного засідання проголосував за виділення 2 000 000 гривень ДКП «Луцьктепло» для погашення заборгованості по заробітній платі.

До таких дій члену міськвиконкому вдалися через те, що працівники підприємства більше не змогли чекати та вийшли на вулицю з гаслами та плакатами.

Так, близько півсотні тепловиків сьогодні прийшли під стіни Луцької міської ради з вимогою виплатити їм заробітну плату, яку вони не отримують починаючи з червня.

Голова ініціативної групи підприємства Володимир Федотов пояснив, що хоча впродовж літа працівники працювали за триденним режимом роботи, однак заробітної плати не отримали досі. Крім того, Володимир Федотов розповів, що це призвело до масового звільнення працівників і станом на сьогодні у підприємства є близько 60 вільних вакансій.

Разом з тим, працівники ДКП «Луцьктепло» у всьому звинувачують міського голову Миколу Романюка, мовляв, вони вже давно йому розказували про проблеми підприємства. Люди пригадали скільки разів вони заявляли Миколі Романюку, що тодішній директор підприємства Олександр Киричук ледве не доводить «Луцьктепло» до банкрутства. Працівники пригадали й про капітальні ремонти, які виконувалися лише на папері, а насправді проводилися косметичні для списання грошей. 

«Ми не маємо за що купити хліба, наші діти ходять до школи голодні», - наголошували пікетувальники.

Подібні гасла люди написали й на плакатах, з якими прийшли до міської ради. Аби привернути до себе увагу владців, люди вирішили перекрити рух транспорту по вулиці Богдана Хмельницького. Однак, на превеликий подив самих тепловиків, ще до їхнього приходу до будівлі міської ради, кілька патрулів ДАІ чергувало поблизу місця пікету.

Зауважимо, як розповів голова ініціативної групи підприємства Володимир Федотов міський голова Микола Романюк добре знав про запланований пікет і кілька разів особисто телефонував до працівників підприємства з проханнями, аби ті скасували свою акцію. Однак це ніяк не вплинуло на рішення трудового колективу підприємства, і вони вирішили йти до перемоги.

І їм це таки вдалося, адже сьогодні в екстреному порядку відбулося засідання міськвиконкому, на розгляд якого було винесено всього одне питання — Про перерозподіл видатків бюджету міста. Іншими словами члени міськвиконкому зібралися, аби проголосувати за виділення коштів ДКП «Луцьктепло» за рахунок зменшення видатків на модернізацію луцького зоопарку.

І вже через 15 хвилин екстреного засідання члени виконкому одноголосно проголосували «за». А відповідне рішення людям оголосила заступник міського голови Лариса Соколовська.

Так вона пояснила людям, що уже сьогодні, після засідання виконавчого комітету платіжки віднесли до казначейства, а тому вже завтра до кінця робочого дня люди отримають заробітну плату за липень. Разом з тим, Лариса Соколовська повідомила, що 28 жовтня на пленарному засіданні Луцької міської ради депутати вирішуватимуть питання щодо виділення додаткової суми коштів, аби підприємство повністю погасило борги по зарплаті.

Та навіть попри такі новини, люді надалі у всьому звинувачують міського голову Миколу Романюка, мовляв, саме він відповідальний за такий плачевний стан підприємства та його працівників.