У Маневицькому районі Волинської області в ході конфлікту правоохоронців з видобувачами бурштину були затримані близько 80 осіб. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига.

«В ході проведення було затримано близько 80 осіб. Порушено кримінальне провадження за ст. 240, проводяться слідчі дії», - сказав він.

«В даний час міліція з громадськими активістами взяли ситуацію під контроль», - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що у Волинській обл. міліція намагалася залагодити конфлікт з 5 тис. копачів бурштину.

Однак, як стало відомо ІА Волинські Новини з власних джерел, на Маневиччину їде близько 3 тисяч копачів з Львівщини. Вочевидь, старателі вирішили скористатися тим, що завтра велика кількість правоохоронців буде задіяна на виборчих дільницях. Однак, як запевняють активісти, ситуація - повністю під контролем правоохоронців, підкріплення продовжує надходити. Тому старателі марно розраховують на легкі промисли.

«Вранці організовані групи проникли в ліс. Пообіді підтягнулися на місця нелегального видобутку бурштину правоохоронні органи, громадські організації та активісти. Протягом дня прибувало підкріплення. Точково зачистили територію. Збройних протистоянь не було. Затримали велику кількість нелегалів-копачів», - розповів у коментарі виданню координатор Самооборони Волині Андрій Хведчак.

Нагадаємо, бурштинові протистояння на Волині трапляються уже не вперше. Так, конфлікт у лісах мав декілька загострень: першого разу тут побувало близько тисячі копачів, а вже за тиждень їх кількістьсягнула двох тисяч. Минулого разу на місці видобутку бурштину правоохоронці затримали декількасот осіб.

Сьогодні ж, каже Андрій Хведчак, старателям пощастило мало - їм практично нічого не вдалося накопати. Додає, більшість копачів - мешканці сусідньої області.