Учасник АТО з Володимира-Волинського, який рік не міг домогтися зарплатні, виграв суд у військкомату і Міністерства оборони - пише Нововолинськ діловий.

Зазначимо, 2 липня 2015 року до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Микола Сичук — доброволець-айдарівець, учасник АТО з села Бужанка Іваничівського району.

Про безоплатні послуги правників дізналася його дружина з інформації директора центру Наталії Смолярчук на зустрічі з учасниками АТО та членами їхніх сімей, що відбулася в Іваничівській райдержадміністрації 10 червня.

Доброволець, нагороджений орденом «За мужність» за бій під Металістом, не міг добитися обіцяних грошей. Зі слів пана Миколи, за службу в зоні АТО «айдарівцям» обіцяли платити близько 5 тисяч гривень на місяць. Проте, відвоювавши рік (із червня 2014-го по червень 2015-го), виплат так і не отримав, бо у військовій частині бійця у списках не було.

Втомившись оббивати пороги чиновницьких кабінетів і зневірившись у справедливості, Микола Сичук вирішив відстояти своє право в суді. Дізнавшися про можливість отримати безоплатного адвоката, зволікати не став.

Адвокат підготував та надіслав до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву до військової частини й Міноборони з вимогою нарахувати і виплатити всі передбачені законодавством виплати грошового забезпечення для військовослужбовців, а також винагороду за участь в антитерористичній операції.
Правозахисник підготував й адміністративний позов до військової частини. У процесі судового розгляду Волинський окружний адміністративний суд залучив відповідачем військовий комісаріат.

Військовий комісаріат позов не визнав, бо військовослужбовець не був зарахований до списків військової частини, і просив у задоволенні позову відмовити. Проте, завдяки зібраним доказам, правильним та узгодженим позиціям адвоката суд встановив, що позивач проходив військову службу в Збройних силах України та брав участь в антитерористичній операції.

Відтак, постановою Волинського окружного адміністративного суду у справі №803/2041/15 від 28.09.2015 року позовні вимоги захисника України задоволені в повному обсязі.