Під час проведення наради керівників органів управління освіти у Волинському інституті післядипломної освіти до вчителів звернувся голова облдержадміністрації Володимир Гунчик з проханням перестати займатись політикою.  

Губернатор попросив вчителів приділити більше уваги освітницькій діяльності, а не політиці. Мовляв, присутні дуже добре знають про що він говорить.

«Хто сама авторитетна людина в селі? Не сільський голова, батюшка, директор школи, ну і можливо той, хто має два-три магазини. То на кого покладаються всі основні надії? Що скаже батюшка в церкві – за кого проголосувати, та яку позицію займає директор школи. Перестаньте цим займатись. Давайте будемо займатись освітою. Я не хотів би щоб освітянський потенціал використовували для вирішення якихось одноденних питань» - зауважив Володимир Гунчик.

Губернатор закликав присутніх проявляти більшу ініціативу у вирішенні проблем матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів, підготовки вчителів, освітянським програмам, забезпеченню підручниками, а не «відволікатись» на роботу, яка не пов’язана з освітою.