Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів про те, якими будуть правила нового техогляду, і чим вони будуть відрізнятися від старих.

За словами Пивоварського, повертати техогляд в тому вигляді, в якому він існував раніше – ніхто не збирається, - пише Автоблог.

Тим, хто тільки придбав новий автомобіль техогляд доведеться, проходити тільки через 5 років на звичайному СТО. Останнє, при цьому, буде нести відповідальність за результати своєї роботи. Якщо транспортному засобу більше 5-ти років то водієві доведеться проходити регулярний техогляд, на СТО, яке він вибере сам.

Тепер автовласникам не доведеться для проходження ТО відвідувати ДАЇ та МРЕВ. Крім того, право вибіркової перевірки матимуть дорожні інспектори. Вони зможуть видавати водіям довідки, з якими можна буде їздити кілька місяців без необхідності перевіряти автомобіль.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури пропонує ввести обов'язкову перевірку технічного стану легкових автомобілів і причепів (у тому числі приватних) починаючи з 2019 року, мотоциклетної техніки - з 2022 року.

Такий графік передбачений розробленим міністерством на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС проектом закону «Про приведення законодавства України у сфері автотранспорту відповідно до актів ЄС».