Кабмін ліквідує довідку-рахунок на авто. Про це в ході засідання Кабміну заявив глава уряду Арсеній Яценюк - пише Канал112.

«Арсен Борисович (Аваков, - ред.), у нас з вами велася дуже велика дискусія про те, що нарешті треба ліквідувати ще одну корупційну схему, яка йде в далеке минуле. Це довідки-рахунки для автомобілів. Ми їх за скільки?.. 29 їх собівартість, а продають їх народу майже по 1000 грн», - заявив Яценюк.

«Якщо ми заглянемо в google, то google за 0,39 секунди дає 456 тис. результатів, де можна купити довідку-рахунок від 599 грн до 2000 грн. І все це абсолютно легально продавали приватні компанії, які отримували відповідні повноваження. Сьогодні, я вважаю, у нас свято в усіх автолюбителів. Сьогодні ми ліквідували ДАІ, ліквідували МРЕВ. Ми сьогодні за рахунок процедур у новій структурі готові повністю змінити механізм і таким чином, відправити сьогодні довідку-рахунок у минули і побажати їй залишитися історією. Дуже прошу Кабмін підтримати цю постанову, прем'єра – відсьогодні підписати цю постанову, і завтра довідки-рахунки підуть у безвість», - зазначив Аваков.

Довідка-рахунок являє собою документ, що свідчить про факт переходу права власності на будь-який транспортний засіб, і дає підставу для його подальшої постановки на облік. Найбільш часто довідка-рахунок застосовується в переоформленні автомобілів. Існує два варіанти документального оформлення купівлі-продажу транспортного засобу: довідка-рахунок на автомобіль або засвідчений нотаріусом договір.

Довідка-рахунок є документом суворої звітності. Оформлення довідки–рахунку є можливим тільки на бланку встановленого зразка і в організаціях, які отримали спеціальний дозвіл в ДАІ України. Даний спосіб оформлення купівлі-продажу дозволяє не тільки значно скоротити витрати, а й заощадити час. Заповнення довідки-рахунка займає не більше 20 хвилин.