У центрі Луцька активісти, учасники Євромайдану та просто небайдужі містяни зібралися на символічне народне віче, аби пригадати буремні часи революції та вшанувати пам'ять про полеглих Героїв Небесної Сотні, - інформує Волинська правда.

Зокрема, віче відбулося у самісінікому центрі Луцька, на Театральному майдані, де й за часів Революції Гідності збиралися активісти.

Передусім, лучанам показали кадри відзняті під час революції. Мирний протест, посмішки мітингарів, теплі бочки із вогнем, напади силовиків, вогонь, стрілянина, сльози...у відеофільмі лучани змогли побачити та пригадати усе те, що нині ми звемо Революцією Гідності, усе те, що ми так переживали от уже два роки тому.

Після переглянутих кадрів до слова запросили безпосередніх учасників Майдану. Так, їх запитували про те, чи приніс Майдан зміни в Україні. Зокрема, першим виступив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. Він зазначив, що сьогодні люди вкотре помиляються та дають владу все тим же прибічникам Партії Регіонів, які своєю чергою лишень «піаряться» на смертях наших молодих Героїв. Він також додає, що сьогодні необхідно гуртуватися та не дозволяти повертатися до влади корумпованим особам.

Далі свою думку висловив начальник департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка. Він наголосив, що є прибічником продовження реформ і додав, що дуже вагомим у роботі чиновника є зміна правил гри, втім поки в Україні мало що змінилося.

Натомість учасник Євромайдану у Києві та тепер уже сільський голова села Дерно, що у Ківерцівському районі, Олександр Гуч (за позивним Пегас) зазначив, що таки побачив певні зміни у свідомості молоді. Він каже, що сьогодні молоді люди більше усвідомлюють себе українцями і готові до звершень заради своєї держави.

Потому зі своїми роздумами виступили й інші активісти, а завершилося символічне народне віче спільним виконанням усіх присутніх Державного Гімну України