Кожен автовласник, який тримає свого сталевого коня на одеських автостоянках, платить за це в три рази більше необхідного, - заявив кореспонденту Українській Службі Інформації громадський активіст, Сергій Гавриленко.

Переважна більшість автостоянок обладнані і оснащені самими ж автовласниками, - зазначив Гавриленко.

Тому, згідно з діючими правилами, автостоянки повинні позиціонуватися як неприбутковими організаціями. Тобто, автовласники повинні вносити тільки необхідну для обслуговування самої автостоянки оплату.

Сума даного обслуговування складає не більше 60 грн на місяць. Однак комунальне підприємство «Одестранспарксервіс» призначило операторів, які управляють більшістю подібних стоянок. Ними є комерційні компанії, які збирають за свої послуги вже по 200 грн на місяць. А беручи до уваги те, що в Одесі близько 50 тис. місць стоянок, то щомісяця ці компанії кладуть собі в кишеню до 7 млн грн, - резюмував громадський працівник.

На жаль, добитися справедливості в цьому питанні поки не вдається. Частково тому, що місць на стоянках в Одесі гостро не вистачає і власники автомобілів готові платити зайві гроші тільки аби залишити автомобіль.

Відзначимо, що за неофіційними даними, в Одесі налічується близько 300 тис. індивідуальних транспортних засобів. Це в 6 разів більше, ніж місць на міських стоянках.

Читайте також: Міський голова з Волині хоче замість річки автостоянку ФОТО