Верховна Рада України сьогодні, 25 листопада, на засіданні розгляне прийняття у другому читанні законопроекту №1912 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування ввезення та постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. Про це йдеться в порядку денному парламенту - пише РБК-УКраїна.

Доповідати по законопроекту про звільнення від ПДВ і акцизу на імпорт електромобілів буде голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Південця.

Крім того, Рада розгляне в другому читанні проекти законів №1599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», №1460-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність з європейськими та міжнародними вимогами)».

Також парламент розгляне проект постанови №2733 про перейменування села Радянське Кременецького району Тернопільської області, постанова №3329 про згоду на затримання і арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника.

Верховна Рада у другому читанні ухвалила в цілому законопроект №1674 «Про внесення змін до закону України «Про Митний тариф України» щодо скасування ввізного мита на електромобілі». Відповідне рішення підтримали 233 народних депутатів - інформує канал112.

Метою законопроекту, як зазначається у пояснювальній записці, є забезпечення енергетичної незалежності України, спрощення доступу населення до новітніх розробок і технологій, поліпшення якості та зменшення вартості пасажирських перевезень у країні, створення передумов для зменшення вартості, а відповідно і популяризації електромобілів в Україні.

Законопроектом пропонується внести зміни до Митного тарифу України і встановити нульові ставки ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами: тролейбуси; велосипеди; транспортні засоби для перевезення високорадіоактивних речовин; транспортні засоби, оснащені електричними двигунами; електричні транспортні засоби, які використовуються на складах, заводах, у портах, аеропортах.

Читайте також: Електромобілі в Україні. Десять міфічних загроз, на яких спекулюють