Парламентарям пропонують новий спосіб розвантаження автодоріг та уникнення автомобільних заторів після ДТП. Відповідний законопроект пропонує перекласти відповідальність на водіїв. Так, у стінах Верховної Ради зареєстрували законопроект № 3509 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення перешкод дорожньому руху після дорожньо-транспортних пригод без постраждалих, зменшення заторів та розвантаження доріг» - пише Україна комунальна.

Документ пропонує зобов’язати водії переміщувати транспортні засоби, які потрапили в ДТП, однак не призвели до травм чи загибелі людей, на ділянку дороги, де цей транспортний засіб не перешкоджатиме авторуху.

Разом із цим, передбачено запровадити адміністративну відповідальність за непереміщення транспортного засобу після ДТП без постраждалих, який перешкоджає дорожньому руху, або невиклик евакуатора (якщо технічний стан автомобіля не дозволяє без сторонньої допомоги здійснити його переміщення).

Штраф для водіїв за таке правопорушення пропонується встановити в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 1700 грн.

Ініціатори законопроекту зазначають, що прийняття акта допоможе суттєво зменшити кількість автомобільних заторів у містах України, що матиме позитивний ефект на екологічну ситуацію, загальні обсяги споживання пального та навіть продуктивність праці мешканців великих міст.