Депутати обрали головою Волинської обласної ради Ігоря Палицю. Зокрема, за нього проголосувало 39 з 64 новообраних депутатів.

Сьогодні у Волинській обласній раді відбулось перше урочисте засідання. Таким чином, обранці одним з перших розглянули питання обрання голови Волиньради. Так, від політичної партії «Українське об'єднання патріотів «УКРОП» було висунуто кандидатуру Ігоря Палиці, який балотувався в депутати обласної ради під №1 у списках політичної сили. В той же час, «Солідарність» висунула свого кандидата - Володимира Бондара. 

Відповідно до процедури, обранці в першу чергу сформували лічильну комісію, яка протягом години спостерігала та рахувала голоси депутатів. Їм в свою чергу було надано усі можливості для таємного голосування - у фойє обласної ради встановили дві кабінки та скриньку. Разом з тим, бюлетені видали усім 64-м новообраним депутатам, які пред'явили посвідчення. Попри це, більшість обранців, не приховуючи свого ставлення до кандидатів, відкрито демонстрували представникам ЗМІ бюлетені зі своїми позначками.

В результаті підрахунку голосів, за Ігоря Палицю проголосувало 39 депутатів, натомість за Володимира Бондара - 25.

По завершенню голосування Ігор Палиця виступив перед колегами зі словами вдячності за таку підтримку та довіру і висловив сподівання, що на цьому етапі, політика повинна відійти на другий план.

"Я сподіваюсь що віднині в цьому залі не буде політики, а ми почнемо займатись тими питаннями, які потребують нагального вирішення. На це сподіваються волиняни, які повірили в нас і ми не можемо їх підвести", - заявив Ігор Палиця.

Опісля коротенького виступу Ігор Палиця офіційно склав присягу і приступив до виконання своїх безпосередніх обов'язків голови Волинської обласної ради.