Робоча група мінінфраструктури провела перше засідання, на якому презентувала концепцію реформування дорожнього господарства в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Серед основних напрямків змін, потрібних галузі сьогодні, робота група визначила:

- необхідність децентралізації системи автомобільними дорогами загального користування;

- захист автошляхів від впливу великовагового транспорту;

- забезпечення належного фінансування, виконання робіт у відповідності до європейських стандартів;

- розвиток конкурентного середовища на ринку ремонтно-будівельних робіт.

«Зараз програма розрахована на три роки, але нам необхідно прискоритися і втілити цей план в життя у більш стислі терміни. Безумовно, законотворчі процеси в Україні досить тривалі, але маючи підтримку усіх зацікавлених сторін, громадськості, міжнародних спеціалістів, ми можемо і повинні реалізувати нашу стратегію якнайшвидше. Тим більше, що велика частина роботи уже зроблена цього року», - заявив Роман Хміль, директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень.

Робоча група в найближчі два тижні сформує список нормативно-правових актів, які необхідно ще розробити або доопрацювати, і подати його на розгляд міністра разом із графіком їх погодження з іншими відомствами. Окрім цього, для успішного проведення реформ залучать до складу робочої групи представників Міністерства фінансів, Міністерства юстицій та Міністерства економічного розвитку та торгівлі.