Вже за тиждень у Луцьку відбудеться перше слухання у справі по обвинуваченню 27-річного африканця в торгівлі марихуаною.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали афроамериканця, який за їхніми даними промишляв марихуаною. Так, оперативники, після трьох місяців слідкування, здійснили кілька оперативних закупок у підозрюваного, а згодом затримали його на «гарячому».

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею 307 ККУ — незаконний збут наркотичних засобів, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років.

Зрештою, обвинувальний акт відносно чоловіка уже скерували на розгляд до Луцького міськрайонного суду, де сьогодні відбулося підготовче засідання по цій справі. Оскільки ніхто зі сторін не заявив жодних клопотань та не заперечував проти призначення справи до судового розгляду, головуючий по справі суддя Ігор Ясельський визначився з датою розгляду кримінального провадження. Тож вже 8 грудня афроамериканець, який нині мешкає на Волині, постане перед судом.