Горе-ворожка, яка «розвела» трьох жінок на гроші, знімаючи порчу, нині перебуває на лаві підсудних. Ми вже писали про те, що у липні 2014 року жінка, яка працювала ріелтором, по сумісництву підробляла ворожкою.

Зокрема, до неї свого часу зателефонувала знайома і сказала, що її подруга має намір придбати будинок. Невдовзі ріелторка зідзвонилася з потенційною клієнткою та домовилася про зустріч. Жінка розповіла, що хоче купити житло у передмісті Ковеля. Агент з нерухомості уважно вислухала її та навіть запропонувала кілька варіантів, однак потім просто приголомшила її страшною звісткою, мовляв на грошах, за які жінка планує купити новий будинок - порча. Так звана ворожка люб'язно запропонувала зняти вроки з грошей, однак для цього їй треба провести спеціальний ритуал. Так гадалка наказала своїй клієнтці піти на ринок і купити три хустки — зеленого, білого та червоного кольорів. 

За кілька днів ворожка приїхала додому до жінки та взялася проводити магічні обряди. Гадалка таємничо розділила кошти, які були призначені для купівлі будинку, на три рівних частини і кожну з них загорнула в хустку певного кольору. Після магічного таїнства чаклунка забрала одну хустку з грошима з собою, а дві інші наказала заховати. Після цього шаманка ще кілька разів приїжджала до будинку клієнтки і дуже переконливо проводила обряди зі зняття порчі.

Через кілька днів клієнтка розгорнула магічні хустки, однак своїх грошей вона так і не знайшла. Жінка одразу забила на сполох і кинулася до шахрайки, аби та віддала кошти. Однак так і не змогла їх повернути. 

Інша оборудка, яку вдалося провернути псевдо-гадалці, також стосувалася зняття порчі. Проте вроки вона взялася знімати не з грошей, а з ювелірних виробів. 

Так, на прохання свого знайомого, шаманка зустрілася з жителькою міста Ковель, яка також благала про допомогу і бідкалася, що їй треба зняти порчу. Прохачка розповіла, що у сім'ї її доньки постійно конфлікти та проблеми, а тому вона підозрює, що виною цьому може бути порча. Ворожка також почала переконувати, що це все дії лихих людей, і навіть більше — гадалка сказала, що жінці з донькою потрібно очистити від порчі усі золоті вироби. Тоді довірлива ковельчанка і її донька, яка проживає аж у місті Брест, що у Білорусі, понесли до спасительки усе золото, яке мали — сережки, ланцюжки, підвіски, каблучки. І зрештою також потім його не побачили. 

Коли справа дійшла до суду, гадалка визнала свою вину, щиро покаялася та зобов'язалася повернути ошуканим жінкам всі кошти.

У вересні цього року Ковельський міськрайонний суд засудив шахрайку до 4 років позбавлення волі, зобов'язав відшкодувати матеріальну шкоду повністю, а моральну - в обсязі 5 000 гривень виплатити ошуканій клієнтці та по 2 000 гривень матері з донькою.  Проте обвинувачена подала апеляційну скаргу.

Сьогодні на початку судового слухання в Апеляційному суді Волинської області обвинувачена подала клопотання, в якому просила відкласти розгляд її апеляційної скарги на 20 днів. Мовляв, сьогодні вона вже перерахувала одній з потерпілих 5 000 гривень, а за наступні 20 днів сподівається відшкодувати всю суму.

І хоча сама потерпіла заперечувала проти задоволення клопотання, колегія суддів пішла на зустріч підсудній та відклали розгляд справи на 20 днів.