Розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика ліквідовано департамент економічного розвитку і торгівлі та окреме управління міжнародного співробітництва. Про це стало відомо 14 грудня під час оперативної наради голови Волинської ОДА з головами сіл, районів і міст області.

Володимир Гунчик доповів, що структури в принципі не ліквідовані, а реорганізовані, оскільки їхні функції віднині буде виконувати новостворене управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції у Волинській області.

Таким чином, начальником структурного підрозділу призначили Юрія Кресака, який донині був на посаді радника губернатора. Новоутворене управління починає свою роботу з сьогоднішнього дня.

Основне завдання управління полягає у залученні інвестицій, розвитку та реалізації інвестиційних і грантових програм, координації роботи по інвестиційних і грантових проектах між обласною владою і органами місцевого самоврядування, реалізацією обласних і державних програм в частині міжнародного співробітництва і європейської інтеграції.

При утвори нової структури в облдержадміністрації було скорочено половину працівників ліквідованих департаментів. Володимир Гунчик планує, що замість 48 працівників, на посадах залишиться близько 26.