Прихожан та хористів Української православної церкви МП у Севастополі поросили не співати колядки та щедрівки українською мовою. Це потрібно для того, аби уникнути конфліктів «на побутовому рівні». Таке прохання нібито озвучив напередодні Різдва митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Новину передає «Преса України» посилаючись на повідомлення кримчан, які коментували ситуацію окремим українським ЗМІ.

При цьому Онуфрій нагадав, що богослужіння проводяться виключно старослов’янською мовою, а проповіді можна проголошувати українською. Однак, через часті конфлікти з приводу «українського питання», у Криму дуже гостро сприймають як українську мову так і будь-які новини що пов’язані із материком.

«Церковні хори храмів Української православної церкви Московського патріархату в Сімферополі до святкування Різдва Христового отримували вказівку відмовитися від виконання колядок українською мовою, щоб «не створювати проблем», - написав один український інформаційний ресурс.

Раніше Онуфрій заявляв, що причиною війни в Україні стали західні цінності, які керівництво держави та її громадяни нав’язували людям зі Сходу та Криму.