Винахідливого волинянина «пов’язали» за незаконне зберігання зброї та боєприпасів. Ще у березні 2015 року правоохоронці виявили цілий арсенал зброї у будинку мешканця села Ковбань, Горохівського району.

За словами чоловіка, він знайшов патрони у лісі. Так, волинянин вийшов на промисел, аби пошукати металобрухт. Того дня йому поталанило відкопати 370 патронів та 2 снаряди. Не розгубившись, він зібрав знахідки в сумку, яку мав з собою та поніс знайдені речі додому. З частини тих патронів чоловік дістав порох та положив у банку з під кави, яку поставив в своїй шафі. Того ж таки місяця, волинянин з металевої трубки та резинового шлангу сам сконстуруював одноствольний пістолет.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання волинянина, правоохоронці виявили гвинтівочні патрони калібру 7,62 мм зразка 1908-1930 років, 4 патрони, які відносяться до боєприпасів пістолетів зразка 1930-1933 років конструкції Токарєва і порох вагою 153,30 грам. Також силовики знайшли речовину, якою були спорядженні два корпуси бронебійних артилерійських снарядів, придатну до проведення вибуху.

Як виявилось, волинянин не мав ніяких дозволів на зберігання зброї та боєприпасів, тому невдовзі справу передали до суду.

Тож, Горохівський районний суд вивчивши всі обставини справи засудив винахідливого волинянина за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Проте, за ґрати чоловік потрапить, якщо протягом двох років іспитового терміну попадеться на новому злочині.