Долар через півроку коштуватиме від 27 до 30 гривень, спрогнозував радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

«На найближчі шість місяців існують три сценарії зміни курсу долара. Оптимістичний, песимістичний та нейтральний. Базовий сценарій — продовження теперішньої політичної ситуації ситуації. Тоді долар за коштуватиме 28-30 гривень. Він зайде у цей коридор і буде довгий час там коливатися», - сказав експерт.

Песимістичний сценарій можливий при поглибленні політичної кризи. Наприклад, відставка уряду і непризначення нового. Або розвал коаліції й перевибори Верховної Ради. Тоді долар може піти за 30 гривень.

«Оптимістичний сценарій малоймовірний. Він можливий при зміні управління країною. Ми йдемо від ручного керування. Інший уряд, в якому працюють не за квотним принципом, а за професійним. Тоді можна було б очікувати, що гривня могла укріпитися за рахунок припливу іноземних інвестицій. Україна для цього має величезні можливості. Курс у такому разі через півроку становить близько 27 гривень за долар», - передбачив Олексій Кущ.