Комунальний заклад «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» просить у депутатів обласної ради 5 мільйонів гривень на закупівлю рацій для бригад «швидких» допомог.

Про це стало відомо сьогодні, 26 січня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства.

Як повідомив головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц, рації життєво необхідні для екстрених служб. За його словами, у разі відключення мобільного зв'язку, а в нинішній час для країни, це цілком можливо, то зв'язок можна буде підтримати лише за допомогою рацій. Олег Куц додав, що для впровадження цієї програми по всій території Волині потрібно буде встановити телевишки.

На що голова комісії, депутат обласної ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Олександр Зінчук заявив, що в умовах війни рації «глушать» у першу чергу, тому гроші варто використати на більш нагальні потреби.

«Я знаю випадок, коли бригада приїжджає на виклик з одним фельдшером і він не знає, що робити з утоплеником. Тому першочергово потрібно доукомплектувати бригади» - сказав Олександр Зінчук.

В свою чергу Олег Куц додав, що для ефективної роботи необхідно ще як мінімум чотири бригади «швидких».