Заступник військового комісара Володимир Друженков подав позов до суду про стягнення з Волинського обласного військового комісаріату понад 42 000 гривень компенсації за неотримане речове майно.

В своєму позові Володимир Друженков вказав, що наразі він працює на посаді заступника обласного військового комісара, а відтак перебуває на речовому забезпеченні у Волинському ОВК. Наприкінці 2015 року позивач звернувся до керівництва військкомату з заявою про виплату йому компенсації за неотримане майно, однак отримав відмову. Мовляв, немає грошей у відомства.

Відтак, Володимир Друженков взявся стягувати кошти через суд.

Окрім позовної заяви, заступник комісара додав клопотання, в якому просив слухання справи проводити за його відсутності, хоча й наполягав на задоволенні позовних вимог.

Разом з тим, представник Волинського облвійськкомату також подав до суду клопотання про розгляд справи без їх участі та надав пояснення відносно того, що військові комісаріати фінансуються за рахунок державного бюджету. А оскільки коштів у відомства наразі немає, то й проводити компенсацію немає чим.

Тож враховуючи те, що суд розглядав справу лише на підставі наданих документів, головуюча по справі суддя Тетяна Димарчук постановила задовольнити позов заступника військового комісара Володимира Друженкова та стягнути з Волинського ОВК 42 690 гривень грошової компенсації за неотримане речове майно.