На розробку містобудівельної документації для 5 об’єднаних громад Волині у депутатів просять мільйон гривень. Про це стало відомо сьогодні, 28 січня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Микола Томчук звернувся до членів комісії з проханням передбачити виділення мільйона гривень для розробки містобудівної документації, аби об’єднані громади могли вносити зміни до схем планування своїх територій.

За його словами, будь-які питання щодо виділення земель для містобудівних потреб заборонені відповідно до нового законодавства. До того ж програму створення планувальної документації розробили ще у 2011 році, проте через нестачу коштів її почали реалізовувати лише у 2013 році.

«Країна увійшла у фазу «децентралізації», де однією з ключових основ є передача повноважень на місця. Проте, новоутворені об’єднані громади, аби побудувати якийсь завод чи надати ділянку підприємцю під певну діяльність, повинні просити Київ, щоб ті вносили зміни в основний план області» - розповів чиновник.

Як зазначив Микола Томчук дана програма буде реалізована на умовах співфінансування (50 на 50). Відтак, 1 мільйон повинні надати об’єднані громади Волині і стільки ж з обласного бюджету. Члени комісії заслухавши пропозицію представника управління містобудування вирішили підтримати прохання про надання коштів. Проте, остаточне рішення прийматимуть депутати на сесії обласної ради.