Політолог Юрій Романенко вважає, що гібридна війна Путіна зробила з України справжнього перевертня. Окремі частини України просто віддали на поталу російському агресору, а нинішні політики вже не знають як правильно та безкарно роздери банити землі колись по-справжньому суверенної держави - передає «Преса України».

Романенко впевнений, що повна гібридизація України стала наслідком політики президента та парламентарів.

«Гібридна війна Путіна прискорила процеси гібридизації України, після реалізації гібридних Мінських угод перетвориться в гібридного конфедеративного кентавра, де не можна нічого визначити, тому що скрізь суцільна гібридність. Сьогодні в Україні йде одна ключова сутичка-сутичка між невизначеним і певним. Невизначено - гібридне хоче зберегти незакінченість, коли ти начебто і громадянина з правами, а ніби й ніхто, і прав у тебе немає ніяких. Начебто є держава, а хто скаже де воно закінчується і починається. Начебто є уряд і коаліція, але якісь гібридні як і президент, який начебто в процесі, а винні інші, а інші кажуть, що треті, а треті взагалі не при справах», - пояснив політолог.

Перемога здорового глузду запанує тоді, коли кожна дія політиків та самого Гаранта буде оцінюватись, а усе заплановане буде доведене до кінця.

«Звідси легко сформулювати критерії визначення на правильному ми шляху. Слово, дія або заклик, які не виражають визначеність, не позначають конкретне, не створюють ясність - є інструменти гібридних людей, які гібридності отримують інструмент своєї влади, суть якої визначається фразою «ловити рибу в каламутній воді», - резюмував Романенко.

Нагадаємо, Романенко говорив про те, що на сьогоднішній день головним пріорітетом для Порошенка та парламентарів повинно бути питання життєздатності України, а не формальне повернення окупованих територій Донбасу та анексованого Криму.