Начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук, під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації, розповів про припинення діяльності Цуманської виправної установи №84.

За його словами обласне представництво пенітенціарної служби отримало вказівку від центрального апарату від 16 січня, про припинення діяльності Цуманської колонії. Отже, до 16 лютого 2016 року 200 засуджених будуть перенаправлені в інші установи, відповідно отриманих нарядів.

Олександр Герасимчук зауважив, що колонія поки не ліквідовується, а лише припиняє свою діяльність. Вона буде знаходитись в стані очікування. До того ж начальник пенітенціарної служби наголосив, що основним завданням є недопущення розкрадання майна, та забезпечення нагляду і охорони об’єкту. Отже, на робочих місцях планують залишити співробітників, які і раніше працювали у цій установі.

За пропозицією управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області на посадах залишаться начальника установи, головний бухгалтер, 18 інспекторів і завідуючий складами.