Нападники озброїлися камінням, кастетами і ножами. У Польщі місцеві неонацисти напали на українських заробітчан. У містечку Кутно Лодзького воєводства радикали атакували гуртожиток, вигукуючи гасла «Польща для поляків» та «Геть українців», - ідеться в сюжеті ТСН.

Сталося це ще 17 січня, але розголосу набуло тільки тепер.

Під руку нападників потрапили шестеро українців. Очевидці кажуть, що поляки увірвалися до приміщення та почили крушити все, що потрапляло під руку.

Нападники були озброєні кастетами, камінням і ножами. Однак українці відбили атаку, а хуліганів забрала поліція. Крім знарядь для бійки в молодиків знайшли наркотичну речовину – амфетамін. 


Затримані розповіли, що напали на українців нібито через їхню брутальну поведінку із польськими жінками. Однак прокуратура порушила справу, назвавши це злочином на етнічному ґрунті.

Напад пов'язують із неонацистською організацією «Національний радикальний табір». Однак там свою причетність заперечують.

Учасникам подій світить по п'ять років тюрми.

Напад у Кутні – це надзвичайний випадок. За одним з останніх опитувань, 61% поляків раді прийняти українських заробітчан. А в польській організації підприємців і роботодавців навіть пропонують дати їм право постійного проживання, бо інакше польська економіка не зростатиме.