Найскладнішим за минулу ніч, 3 лютого, став бій у Піщевику. Терористи мають двох «200-х» та декількох поранених. Є поранені і серед мирних мешканців та українських військових. Про це повідомив боєць АТО Віталій Клим - передає «Преса України».

Станом на ранок, 3 лютого, ситуація на Донбасі залишається складною. Військові кажуть про 90 обстрілів позицій ЗСУ.

«Протягом минулої доби станом на даний момент 05.00 03.02. бойовиками здійснено близько 90 обстрілу наших позицій з усіх видів стрілецької зброї і гранатометів, а також з 82 мм та 120 мм мінометів, ЗУ-23-2, ПТУРов, «Град-П», великокаліберної снайперської озброєння, штатки ББМ», - повідомив Клим.

Вогонь по позиціям ЗСУ вівся під Луганським, Зайцево, Дачею, Майорським, Троїцьким, Новгородським, Авдіївці, шхт. Бутівка, Невельское, Досвідченому, Пісках, Кам'янці, Первомайську, Марьїнці, Піщевику.

«В останнього н/п, а саме Піщевику, відбулося бойове зіткнення. З втратами 2 - 200х і 1- 300ый бойовики відступили. Серед наших 3 - 300х, легкі. 1 – 300-й серед мирних громадян», - резюмував Клим.

У штабі АТО відмічають активне використання бойовиками мінометів, яке спостерігається останнім часом. За добу бойовики 55 разів обстріляли сили АТО, неодноразово застосовуючи цей вид зброї. Тим часом бійці з фронту повідомили про втрати ЗСУ.

«Банди кремлівських найманців не припиняють обстріли позицій українських воїнів, нехтуючи будь-якими домовленостями щодо деескалації конфлікту на Донбасі. Дедалі частіше бойовики застосовують по наших позиціях міномети», - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО станом на ранок, 3 лютого.

Опитне, Піски та Авдіївка опинилися під вогнем бойовиків з гранатометів, мінометів 82-го калібру й стрілецької зброї. В районі Мар’їнки зафіксована робота ворожого снайпера. Як тільки стемніло, незаконні збройні формування відновили інтенсивні обстріли сил АТО з крупнокаліберних мінометів в районі Майорська і Зайцевого, а біля Красногорівки застосували кулемети.

Загалом терористи за останню добу 55 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, звітують у штабі. Не обійшлося і без втрат. Українські військові повідомляють про загибель свого товариша по зброї.

«Кілька днів тому мені сповістили, що на шахті Бутівка загинув друг Морячок, а сьогодні пішов в інший світ молодший сержант Геннадій Самусь («Амур»). Йому було лише 23 роки. Він пройшов дві ротації на Зеніті - четверту (лютий-квітень та липень-вересень 2015), його поливали з градів, мінометів та САУшок, а загинув він, підірвавшись на міні», - розповів Дмитро Мірошниченко.