У січні на українському автомобільному ринку було зареєстровано 3 183 продажі нових легкових авто. Результат січня продемонстрував 23-відсоткове збільшення платоспроможного попиту на нові автомобілі порівняно з показником річної давнини, повідомляє Укравтопром.

Краще за всіх в перший місяць 2016 року продавалися автомобілі марки Toyota – 303 од. Таким чином, Toyota підвищила свої продажі на 68% порівняно з січнем минулого року. За лідером йде Nissan, яка рік тому сама була лідером ринку. Січневий результат Nissan знизився щодо 2015 року на 17% і становив 282 нових легкових авто. Третю сходинку рейтингу посіла французька марка Renault, продажі якої зросли на 30% до 261 шт. На четвертому місці Volkswagen з показником 227 авто (+67% відносно січня 2015 р.).

Замикає ТОП-5 січня російський ВАЗ. Моделі волзького автозаводу вибрали 188 покупців. Порівняно з результатом річної давнини ВАЗівські продажі на українському ринку збільшилися більш ніж удвічі. Бестселером минулого місяця на ринку нових легкових автомобілів, за даними Укравтопром, стала модель Volkswagen Polo, якій віддали перевагу 124 українських покупця.