Станом на 1 лютого 2016 року на території Волині розміщено 4 тисячі 513 переселенців з Криму та східних областей України. Про це під час засідання ради оборони області розповів керівник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Як зазначив Грушовінчук, місцевими органами влади постійно проводиться робота спрямована для забезпечення соціального захисту, медичного обслуговування, пенсійного забезпечення, постановки на облік для отримання державної, адресної допомоги та реєстрації. В резерві для вимушених переселенців на Волині залишилось 54 об’єкти на 234 місця.

До слова, раніше повідомлялося, що переселенці не хочуть реєструватись на Волині, щоб не забрали у військо.

Про це розповіла директор Рожищенського районного центру зайнятості Лариса Вишневська. Як зауважила Лариса Павлівна, переселенці не хочуть ставати на облік з двох причин: по-перше, бояться мобілізації і що їх знову відправлять туди, звідки вони переїхали, по-друге, їх не влаштовує середньостатистична зарплата по району, розмір якої становить лише 1,5 тис. грн.

Разом з тим, працевлаштовувати переселенців вигідно, адже роботодавці, які укладають трудові договори з громадянами-переселенцями, отримують державні дотації – 50% зарплати робітника працедавцю відшкодовується. Термін відшкодування не перевищує 1,5 місяця з моменту нарахування зарплатні.