Волинські рятувальники протягом цєї зими надали допомогу понад 40 постраждалим у ДТП та врятували зі снігової пастки 23 авто. Про це розповів головний рятувальник Волині під час зборів керівного складу цивільного захисту області.

Він також повідомив, що щоденно в оперативному розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів перебувають понад 130 чоловік особового складу та 25 пожежних автівок підвищеної прохідності. Зокрема дану техніку використовують для звільнення автівок з заметів.

Цьогоріч зі снігових заметів волинські рятувальники звільнили 23 автомобіля, а також надали допомогу 39 людям.

В той же час для запобігання переохолодження людей та з метою надання їм допомоги у люті морози на Волині облаштували 31 стаціонарний пункт обігріву. Здебільшого їх розмістили у медзакладах, центрах соцобслуговування та приміщеннях Червоного Хреста. Окрім того, підрозділи управління у випадку необхідності можуть розгортати 4 мобільних пункти обігріву, які мають усе необхідне обладнання.

Разом з тим на Волині створили 17 мобільних груп реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, до складу яких увійшли майже 200 одиниць техніки та 439 працівників комунальних служб і служб екстреного реагування.