В Регіональному сервісному центрі МВС у Волинській області розповіли, як волинянам законно зареєструвати автівку.

Прес-служба відомства зазначає, що у ЗМІ все частіше з`являється інформація про діяльність так званої «Транспортно-реєстраційній Служби Народу». Представники даної організації зазначають, що вони уповноважені здійснювати всі необхідні дії з реєстрації транспортних засобів, а також видавати номерні знаки.

«Транспортно-реєстраційна Служба Народу» рекламує надання своїх послуг, що підвищує небезпечність появи все більшої кількості не зареєстрованих авто.
Пам`ятайте, що лише сервісні центри МВС уповноважені видавати свідоцтво про реєстрацію автомобіля та номерні знаки, оскільки лише такий порядок передбачений законодавством України», - наголошують у відомстві.

Закон України «Про дорожній рух» закріплює положення про те, що повноваження на здійснення державної реєстрації транспортних засобів в Україні є лише у територіальних органів Міністерства внутрішніх справ, якими у Волинській області є територіальні сервісні центри.

Власники автомобіля можуть ознайомитись з зразком свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.1992 № 47. Номерні знаки на транспортні засоби в свою чергу повинні відповідати вимогам ДСТУ 3650:2012 і 4278:2012. Інша документація або ж номерні знаки не можуть використовуватися на території України.