Виховувати спортсменів рівня Андрія Шевченка, збільшити кількість учнів із 273 до, як мінімум, 500 та докласти всі зусилля, аби молоде українське покоління було здоровим, а медичні заклади не мали роботи. Ці та багато інших побажань звучали на адресу директора та тренерсько-викладацького колективу Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи, що нині відкрила свої двері після реконструкції - йдеться на сайті Волинської ОДА.

На святковий захід завітали голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, представники районної влади, вихованці спортивної школи, їхні батьки та друзі.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади регіону звернувся з вітальною адресою до усіх присутніх на святі та висловив переконання – серед молодих спортсменів школи виростуть майбутні чемпіони та майстри спорту.

– Найголовнішим, – підкреслив Володимир Петрович, — є те, що сьогодні ці юні спортсмени тут, з нами. Вони відчувають піклування та турботу. Це майбутня гідна зміна нашим дідам та батькам, підтримка наших земляків, які відстоюють сьогодні незалежність на Сході України.

Загалом, беручи до уваги те, що в країні триває війна, особливу радість приносить продовження будівництва та відкриття шкіл, садочків, прекрасних спортивних комплексів, подібних до того, що нині відкрили у м. Рожище.

Це, зі слів голови облдержадміністрації, підтверджує – Україна живе та буде жити. Вона – непереможна. Відтак, слід ще дуже багато зробити для того, щоб викоренити в нашому суспільстві усі негативні явища, які заважали українцям будувати свою самостійну та незалежну державу. Більш того – докласти всіх зусиль для того, аби кожен крок влади та кожна гривня, незалежно від якого бюджету, були направлені на добробут і задоволення потреб громадян.

Варто наголосити, що тільки спільними зусиллями органів влади, місцевого самоврядування та громади вдалося здійснити реконструкцію спортивного комплексу та облаштувати в ньому котельню. Левову долю коштів для виконання робіт було виділено з Фонду регіонального розвитку. Відповідний відсоток фінансування передбачили і в обласному бюджеті. Тож, Володимир Петрович підкреслив, що на прикладі цього закладу продемонстровано, наскільки ефективно використані державні кошти.

Насамкінець виступу Володимир Гунчик висловив свої побажання господарям та гостям свята:

– Хай розквітає наша Волинь та Україна, а радість та щастя наповнюють наші серця. Добробуту, миру, злагоди усім нам і звичайно ж, перемоги! А вам, шановні спортсмени, – успіхів! Нових досягнень у такому прекрасному спортивному комплексі.

Своєю чергою директор Рожищенської дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Приходько висловив слова вдячності за надану допомогу керівництву області, зокрема, голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику, а також керівнику та працівникам підрядної організації ПП «Зевс-Гарант» Анатолію Давидюку, тренерам спортивної школи і просто всім небайдужим до долі закладу.

Звернувся він і до юних спортсменів, котрі займаються у спортивних секціях з легкої атлетики, футболу, тенісу, що діють у спортшколі:

– Приходьте сюди самі і приводьте своїх друзів на тренування в оновлений теплий зал. Адже вам є на кого рівнятися! Наша школа підготувала 11 майстрів спорту, 7 гравців командних майстрів. В нас є чемпіони України та міжнародних змагань, чемпіони світу серед ветеранів легкої атлетики. Займайтеся! Тренуйтеся! Спортивна школа чекає вас!

Для подальших роздумів вихованцям спортивного комплексу Сергій Приходько залишив слова видатного українського легкоатлета, чемпіона Європи та світу, Сергія Бубки: «Не любіть себе в спорті. Любіть спорт у собі!»

Не обійшлися урочистості і без нагород. Подяками Рожищенських районних державної адміністрації та ради нагороджено ветеранів спорту Миколу Дмитрука, Миколу Огородніка, Олену Стельмащук, Степана Наконечного, Володимира Пелеха та Володимира Сєрікова.