Депутат міської ради від фракції УКРОП, Ігор Поліщук, подав заяву в СБУ щодо антисемітських висловлювань заступником Луцького міського голови Сергієм Григоренком. Про це депутат написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Щойно я подав заяви в управління СБУ у Волинській області та ГУ Національної поліції у Волинській області з приводу антисемітських заяв Григоренка, які він дозволив собі висловити на офіційному засіданні органу місцевого самоврядування. Вважаю, що в його діях є склад злочину, що передбачений ч. 1 ст. 161 КК України, а саме - розпалювання національної ворожнечі та приниження національної честі та гідності. Це є неприпустимим для будь-якого міста, тим більше для Луцька, який позиціонує себе європейським містом. На жаль, заяви таких чиновників як Григоренко ганьблять наше місто, міську раду, і, до речі, міського голову, який взяв Григоренка на роботу», - йдеться у повідомленні Ігоря Поліщука.

«До речі, відомого модельера Джона Гальяно у 2011 році за антисемітські вислови, які він сказав в одному з паризьких кафе, негайно звільнили з посади креативного директора дому високої моди Christian Dior», - додав «укропівець».

Нагадаємо, 3 лютого під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради Сергій Григоренко, оцінюючи роботу підприємців, які займаються торгівлею алкоголем, виступив з промовою. Зокрема, він тоді зазначив: «Жиди у 18 та 19 столітті споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців».

Разом з тим, вже наступного дня на сайті Луцької міськради з’явилося ніби то вибачення від Григоренка:

«Учора, 3 лютого, на засіданні виконавчого комітету міської ради під час обговорення проблеми  вуличної торгівлі у місті Луцьку, а також незаконного продажу алкоголю мною була вжита фраза про шинкарів 19-го століття в Україні в історичному значенні. Це було вжито у  переносному значенні, без жодного наміру образити представників єврейського народу».

Проте, депутат Ігор Поліщук вважає, що такі висловлювання неприпустимі для заступника міського голови та ганьблять Луцьк і міського голову, який взяв Григоренка на роботу.

Відео Інформаційного агентства Волинські новини: