Разом з патрульними поліцейськими журналісти ВАРу продовжуть партулювати нічні вулиці Луцька. Кореспонденти зафіксували випадки, свідками яких стали у ніч з 5 на 6 лютого 2016 року.

«Тарантелла»: затримання під мамині сльози

На годиннику 21:36, а 106 екіпаж прямує на виклик на проспект Перемоги, 5 до піцерії «Тарантелла» – звідти надходить повідомлення про крадіжку. Біля входу вже стоїть патрульна машина, поліцейські «скрутили» одного з порушників. Їм допомагають самооборонівці, а перед входом зібралося чимало цікавих відвідувачів, які спостерігають за процесом.

Патрульні зі 106 екіпажу спілкуються з іншим порушником та пропонують проїхати до міськвідділу. Неозброєним оком видно, що чоловік знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, хоча він заявляє – «я нормальний». Поряд голосно скрикує мама когось із затриманих. Інший екіпаж везе другого порушника до наркодиспансеру, ми ж їдемо до міськвідділу.

«Вийшли, розбіглися в різні сторони. Одного зловили хлопці які тут сиділи,а інший втік, але його впізнали – це їхній сусід, тож показали де він проживає», – розповів активіст «Саомооборони Волині» Олександр Горох. Після цього поліцейські пішли додому та затримали чоловіка.

«Їх підозрюють у крадіжці телефонів двох дівчат, одна з яких працює у піцерії барменшею, інша дівчина допомагала їй. Вони залишили телефони за прилавком», – прокоментував інспектор патрульної служби Олександр Мартинюк.

Після проходження алкотесту у крові одного з підозрюваних виявили 1,7 проміле алкоголю, в іншого – 2, 05. Справу буде розслідувати слідчо-оперативна група, оскільки при чоловіках не виявили вкрадених телефонів. Мама одного з чоловіків запевняє, що хлопці «нормальні», просто сьогодні трохи «посвяткували».

Тож поліцейські оформили документи у міськвідділі та продовжили патрулювати квадрат.