Росія почала раптову перевірку повної боєготовності військ на Південно-західному напрямку, тобто біля кордонів з Україною. Відзначається, що відповідне рішення ухвалив президент РФ Володимир Путін. Мета перевірки - визначити, чи готові збройні сили країни до «боротьби з терористичними загрозами».

Новину повідомляє «Преса України».

«Відповідно до рішення Верховного головнокомандувача (президента Росії Володимира Путіна) сьогодні з п'ятої години ранку війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації приводяться в бойову готовність «Повна». З цього часу ми приступили до раптової перевірки бойової готовності військ на Південно-західному стратегічному напрямку», - повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на нараді 8 лютого.

Він заявив, що перевірка організована для того, щоб визначити, наскільки Південний військовий округ готовий реагувати на різні кризові ситуації.

«...В тому числі по боротьбі з терористичними загрозами, ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф. Оцінити маневрені можливості з'єднань в ході здійснення маршів при створенні угруповань військ», - сказав генерал.

Також перевірці будуть піддані сили військової авіації округу на готовність відображати повітряні атаки противника і захищати важливі для Росії державні та стратегічні об'єкти. Крім того, військове командування, яке буде розділене на дві групи, перевірить системи управління Південного військового округу поряд з Центральним військовим округом в польових умовах роботи.