У Луцькій міськраді не схвалили ідею запровадження перевезення пасажирів маршрутками у нічний час. Про це йшлося під час обговорення петиції із відповідною вимогою, - повідомляє Волинь моя.

Електронну петицію із пропозицією запровадили у Луцьку так звані нічні маршрутки підтримали майже 500 лучан. Тож у мерії були змушені її розглядати. За словами автора петиції Сергія Абрама, у багатьох європейських містах запроваджена така практика.

«У Варшаві, вийшовши вночі, із, грубо кажучи, 10 гривнями в кишені, можна дістатися куди треба. Натомість у Луцьку треба брати таксі», – зазначив Абрам.

Однак чиновники скептично сприйняли його пропозицію. За словами начальника транспортного управління міськради Анатолія Миронюка, пасажиропотоки вночі майже дорівнюють нулю. «Це є поодинокі перевезення», – заявив він.

На думку посадовця, із цим завданням цілком здатні впоратися таксі. Також проти висловилися і перевізники. Вони вказували на цілковиту збитковість таких перевезень.

«У нас є сумний досвід роботи у новорічну ніч», – сказав представник підприємства «Санрайз» Юрій Девідський. Водночас Миронюк закликав активістів до співпраці, аби все-таки запровадити в Луцьку нічні маршрутки.