Військові 53-ої бригади не змогли витерпіти пекельних умов проживання на полігоні «Широкий лан», тому й збунтувалися, пояснив журналіст Дмитро Гнап. Вони опинилися серед поля в мороз без їжі, дров, світла на навіть води. За скарги не нелюдське ставлення солдатів просто били, а також забирали в них документи, щоб вони не змогли покинути полігон чи звернутися по допомогу.

Новину повідомляє «Преса України».

Гнап передав розповідь одного із військових 53-ої бригади про умови перебування солдатів на полігоні «Широкий Лан», що в Миколаївській області. Він стверджує, що у бійців немає ні води, ні їжі, ні світла, ні дров, щоб обпалювати намети в мороз. Каже, що ніхто й не планує постачати всі ці речі першої необхідності солдатам. Не кажучи вже про елементарні потребі помитися і випрати речі.

«Комбриг погрожує за будь-яку непокору розвідкою. У відкриту говорить дав наказ ламати щелепи. Багатьох побили, забрали воєнники, паспорти, картки, гроші. Рапорти не проходять, рвуть при тобі. У розвідки зелене світло на все», - розповів боєць, ім’я якого не називається.

В таких умовах збільшується кількість хворих військових у бригаді, але місцеві медики нічим не можуть їм зарадити – на руках у них тільки фізрозчин. А потрапити до переповненого госпіталю – справжня проблема, адже там немає ні місць, ні транспорту. У відповідь на скарги бійців командир батальйону відповів, що йому до них байдуже, головне для нього – швидше вийти на дембель.

«Мужики я не скаржуся, просто такого п…ця я не бачив ніде. Всі говорять одне: поверніть на передову, там хоч є за що вмирати», - каже боєць.

Гнап також опублікував фото, що демонструють умови перебування військових на полігоні.