Працівник підприємства «Волиньхолдинг» сильно травмував ногу на роботі, внаслідок чого отримав каліцтво. Згодом чоловік звернувся до свого роботодавця з проханням відшкодувати йому моральну шкоду. Проте керівництво підприємства відмовило чоловіку, відтак цей спір сторони вирішили в суді.

Ще у серпні 2010 року чоловіка прийняли на роботу на підприємство «Волиньхолдинг», та вже через три місяці чоловік сильно травмував ногу. Того дня через погану підлогу чоловік зламав три пальці на правій нозі. І навіть попри тривале лікування - відновити нормальне функціонування ноги чоловіку не вдалося. Відповідно до висновку медико-соціальної комісії, чоловіку було встановлено ступінь втрати професійної працездатності в розмірі 10%.

І навіть на даний час чоловік не може повноцінно пересуватися, вести домогосподарство та змушений докладати додаткових зусиль для відновлення свого звичайного способу життя.

Відтак, він вирішив стягнути зі свого колишнього роботодавця 50 000 гривень морального відшкодування. А тому й звернувся з відповідним позовом до суду.

Представник підприємства в суді цілком заперечив проти задоволення позову та пояснив це тим, що позивач мав право звертатися до суду про відшкодування моральної шкоди лише протягом трьох місяців після інциденту. Тож на думку  відповідача чоловіку слід відмовити.

Відтак, Луцький міськрайонний суд частково задовольнив позов та вирішив стягнути з підприємства 8 000 гривень.

Не погодившись з таким  вироком представник підприємства подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення суду І інстанції та відмовити в задоволенні позову. Втім і Апеляційний суд Волинської області відмовив підприємству та залишив рішення Луцького міськрайонного суду в силі.