Луцькі патрульні поліцейські розповіли школярам про те, як і де правильно їздити на велосипеді. Про це йшлося під час зустрічі школярів з патрульними у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, що відбулась сьогодні, 9 лютого - пише Слово Волині.

Поліцейські 2-ої та 4-ої рот управління патрульної поліції міста Луцька Анна Видринська, Роман Герасимчук, Олена Цейко та Сергій Бадалян сьогодні зустрілись з школярами, розповіли їм про особливості своєї роботи, а також відповіли на численні запитання.

Зокрема патрульні розповіли присутнім дітям, як правильно їздити на велосипеді, адже школярі часто самостійно користуються цим видом транспорту.

Зі слів Романа Герасимчука, дитина, якій ще не виповнилось 14 років, не має права їздити на велосипеді по дорогах. За таке правопорушення відповідатимуть її батьки.

Натомість з 14 років дитина зобов’язана їздити дорогою, окрім випадків, коли на тротуарі є спеціальна велодоріжка.

Також поліцейський наголошує, що пішоходи, які йдуть по велодоріжці повинні надавати перевагу велосипедистам.

Сергій Бадалян додає, що в темну пору доби і пішоходи, і велосипедисти повинні виділяти себе світловідбивачами і бажано світлим одягом, велосипедист також зобов’язаний носити шолом.

Окрім цього, патрульні наголошують, що возити пасажира можна на велосипеді лише, якщо для цього є спеціально облаштоване місце.

«Возити друзів на рамі чи на багажнику – це порушення», - зазначають копи.

Під час зустрічі патрульні відповіли на десятки запитань школярів. Так, вони розповіли про те, якими спецзасобами можуть користуватись, кому можна їздити на передньому сидінні автомобіля, про те, як вони затримують порушників та навіть що їдять під час чергування.

Також юні відвідувачі заходу мали нагоду отримати подарунки за правильні відповіді про поліцію під час вікторини та сфотографуватись з гостями.