У зв’язку з розширенням Луцький зоопарк планує збільшити штат. Про це розповіла директор закладу Людмила Денисенко 11 лютого, під час виїзного засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження на КП «Ласка» та «Луцький зоопарк» - пише Волинський інформаційний портал.

На цей час шатат зоопарку нараховує 23 працівники. Проте робочі руки потрібні завжди, а тим більше – зараз. Адже кількість вольєрів збільшилася, територія звіринцю розширилася.

«Та кількість людей, що є, вже не може здійснювати догляд за тваринами», – ділиться Людмила Денисенко.

Директор зоопарку розповідає, що за кордоном це дуже престижна робота, а в Україні охочих працювати в зоопарку не так і багато. «На жаль, жоден ВНЗ країни не навчає на працівників зоопарків», – усміхається жінка. – Я завжди задаю собі питання: куди ідуть випускники з біологічних і з ветеринарних факультетів? В нас їх немає. Не розумію, для чого тоді люди навчаються, якщо не поєднують своє життя із тваринами».

Основні критерії до майбутніх працівників зазначені на оголошенні про прийом на роботу. Воно розміщене на касі при вході. Серед вимог зокрема, – любов до тварин та велике бажання працювати та розвиватися.