У селі Гута Ратнівського району у зв’язку з водохрещенським побоїщем та смертю побитого 22-річного Михайла Куцевича відбувся схід місцевих жителів, - пише газета Волинь.

Нагадаємо, у Гуті з 19 на 20 січня щось не поділили місцеві хлопці із заїжджими із сусіднього селища Заболоття. Між ними виникла бійка. Та, видно, програвали «гості», бо невдовзі на поміч приїхав бус молодих заболоттівчан. Окремі отримали добряче, а ось 22-річного Михайла К. побили до напівсмерті. Його зранку доставили у реанімаційне відділення центральної районної лікарні з важкими травмами та ще й без свідомості. Від отриманих травм юнак помер у лікарні.

На зустріч у місцевий будинок культури прийшли понад три сотні людей, наляканих і шокованих надзвичайною подією. Селяни заявили, що чекають правової оцінки діям кожного з учасників конфлікту. І хочуть знати, що ж конкретно правоохоронці роблять для цього. Адже, на їхню думку, розслідування затягується.

Для з’ясування ситуації запросили на зібрання начальника Ратнівського відділу поліції Володимира Каноніка та його заступників Віталія Головчика і Олександра Тарасюка. Прибув також заступник голови Ратнівської районної ради Олександр Бенедисюк. Гутянці хотіли бачити ще когось із прокурорів, але ніхто не приїхав.

Своєрідний звіт перед громадою зробив того дня начальник відділу поліції Володимир Канонік. Він наголосив, що досудове слідство проводиться відповідно до чинного законодавства: повно, всебічно, неупереджено й об’єктивно. У потерпілих є адвокат, який постійно спостерігає за діями поліції. Якби щось було не так, він би відразу відреагував. Дехто з гутянців каже, що поліція всю вину покладе на особу, яка померла від побоїв, тобто на Михайла Куцевича. Але, як заявив начальник поліції, це нісенітниця, чиясь недолуга вигадка. І розповів про хід досудового розслідування. Зокрема, встановлено головного винуватця водохрещенського побоїща. Ним виявився 25-річний заболоттівчанин Сергій К., який нині перебуває у слідчому ізоляторі Луцька. У зв’язку з тим, що Михайло Куцевич від побоїв помер у лікарні, оголошену Сергієві К. підозру перекваліфікували з частини 1 ст. 121 Кримінального кодексу України на ч. 2 цієї статті (умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), яка передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Крім того, Сергію К. інкримінується ще й хуліганство з обтяжуючими обставинами. Стаття передбачає покарання на строк до семи років. За словами майора поліції Володимира Каноніка, слідчі вже виконали великий обсяг роботи. Допитано, зокрема, понад вісімдесят чоловік. З’являлись нові обставини, які потребували додаткового дослідження. Найближчими днями буде оголошено про підозру ще декільком фігурантам цієї справи як зі сторони Гути, так і Заболоття.

Громада прийняла звернення до прокурора області (копію надіслано начальнику головного управління Національної поліції у Волинській області), аби він узяв під особистий контроль розслідування резонансної справи, «тому що місцевим правоохоронним органам громада не довіряє»